[Hallyucon 2017 Activity] Ani-Nation’s Korean Games

Ani-Nation Games

ENGLISH (scroll naar beneden voor de Nederlandse beschrijving)

Ani-Nation will be back again at this year’s Hallyucon and of course, they will be bringing their traditional Korean games.

Gonggi
In the West known as Jaxx, this Korea original is played by the young. And they are good at it. Very good. Try to get better, or start at this addictive game.

Yut-nori
Think of Ludo (mens-erger-je-niet (Dutch name of the game) and Checkers. As simple as it is annoying, you can put a surprising amount of tactics into a match. But the most wonderful thing about this game is that it follows the Korean way: Sometimes, playing together is more important than winning.

Go-stop
In Korea, Go-stop is a very adult game. Often played with one (or more) bottles of Soju, and often the cause of a shift in money, it is a highly competitive card game. The rules are ridiculously elaborate, so here, we can teach you the very basics. Come join us in a game, and see if you can beat us.

Room: Foyer
Time: 11:00 – 20:30

NEDERLANDS

Ani-Nation is weer terug op Hallyucon en natuurlijk brengen zij traditionele Koreaanse spellen weer mee!

Gonggi
In het westen staat het bekend als Jaxx. Dit originele Koreaanse spel wordt door de jongeren gespeeld en ze doen het heel goed! Begin met het spelen van dit verslavende spel of wordt er zelfs beter in als je het al kent.

Yut-nori
Denk aan Ludo (mens-erger-je-niet) of schaken. Het kan je op je zenuwen werken, maar het is ook best simpel; je kunt veel verschillende tactieken gebruiken in een potje. Maar wat dit spel nou zo leuk maakt, is dat het op de Koreaanse manier wordt gedaan: soms is samen spelen beter dan winnen.

Go-stop
Go-stop is een erg volwassen spel in Korea. Het wordt vaak gespeeld met een (of meer) fles(sen) Soju. Daarnaast zorgt het ook voor wat veranderingen in je portemonnee. Hierdoor is het een zeer competitief kaartspel. De regels zijn belachelijk ingewikkeld, dus we zullen je hier de basics uitleggen. Speel een potje met ons en misschien versla je ons wel.

Ruimte: Foyer
Tijd: 11:00 – 20:30